Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Soul när Magnus Carlson går solo

/
/
/
0 Views

"Det går bra nu, och jag tänker låta mig glädjas åt det för jag har också varit med när det inte har gått bra", säger Magnus Carlson som i veckan släpper nytt soloalbum och ger sig ut på turné. Pressbild.Bild: Per Kristiansen Det har varit ett omtumlande halvår för Magnus Carlson. Höstens omgång av TV4:s "Så mycket bättre" blev en jättesuccé och det blev också hans tolkningar – de senaste månaderna har de legat högt på såväl Svensktoppen som försäljningslistan.Samtidigt har han blivit en offentlig person på ett annat sätt än tidigare.– Jag har aldrig varit så synlig tidigare, även om Weeping Willows har varit ett stort band och vi har sålt mycket skivor. Men det här är ju något helt annat, säger Magnus Carlson.– Jag gillar det, det har bara varit glada tillrop, men det är lite ovant. Man sitter på en fullsatt buss och inser att sju av tio här inne vet att min pappa dog i cancer. Det blir en hisnande känsla.Men han medverkade inte tv-programmet för att bli folkkär. Det handlade snarare om att han såg en möjlighet till att uppfylla en dröm.– När jag tackade ja till "Så mycket bättre" så visste jag att det här är mitt tillfälle att göra en till skiva på svenska. Och jag har hela tiden vetat att jag vill göra en soulskiva på svenska. Det var därför mina versioner i programmet var åt det hållet, för att jag ville göra sådan musik."Den långa vägen hem" består av ett gäng översatta northern soul-covers, ett par "Så mycket bättre"-låtar och några nya låtar som har skrivits tillsammans med Andy Lewis och Anders Lewén.– Jag har ärligt talat inte skrivit så där jättemycket själv på den här skivan. Men det spelar ingen roll, det är ändå mina låtar. Så var ju skivorna med Svante Thuresson och Lill Lindfors på 60-talet, någon låt var en cover, en annan var något franskt de hade översatt och en tredje var skriven av någon annan.Albumet följs upp av en massiv turné som Magnus Carlson beskriver som "en ambulerande soulklubb". Han har till exempel bokat in dj:s till varje spelställe.Merparten av konserterna är redan utsålda och en rad extraspelningar har utannonserats – en succé som inte bara kan förklaras med genomslagskraften i "Så mycket bättre".– Delvis så klart, men jag har också åkt runt utan tv i många herrans år och spelat tamejfan överallt och jag tror aldrig att jag gjort någon besviken. Så man kan inte bara säga att det beror på att jag verkade snäll i tv utan det är också för att jag har knegat på vägarna."Den långa vägen hem" släpps den 3 februari. Då inleds också turnén med en konsert på festivalen Where's the Music i Norrköping.

Fakta: Magnus Carlson

• Född 1968 i Nacka. Växte upp i Storvreten söder om Stockholm.• Slog igenom som sångare i Weeping Willows. Bandet albumdebuterade 1997 med "Broken promise land" och har sedan dess givit ut en rad album varav det senaste, "Tomorrow became today", kom i fjol.• Solodebuterade 2001 med albumet "Allt är bara du, du, du" som två år senare följdes upp av "Ett kungarike för en kram". Har också varit involverad i flera andra projekt, bland annat har han släppt två jazzskivor tillsammans med The Moon Ray Quintet.• Aktuell med soloalbumet "Den långa vägen hem" och en stor turné. Den 31 mars och 1 april gör också Weeping Willows totalt tre konserter i Globen för att fira 20-årsjubileet av "Broken promise land"• Turnédatum: 3/2 Norrköping, 4/2 Trollhättan, 9/2 Åre, 10/2 Umeå, 11/2 Sundsvall, 24/2 Huskvarna, 25/2 Malmö, 1–4/3 Stockholm, 8–9/3 Göteborg, 10/3 Halmstad, 11–12/3 Helsingborg, 16–17/3 Eskilstuna, 18/3 Karlstad, 22–24 Uppsala, 25–26/3 Örebro, 5/5 Västerås, 12/5 Falun, 13/5 Gävle.Läs mer

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

It is main inner container footer text
%d bloggare gillar detta: