Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Malaria läkemedel misslyckas för första gången på patienter i STORBRITANNIEN

/
/
/
2 Views
Anopheles mosquitoBild upphovsrätt Spl
Bildtext De patienter som hade fångat malaria när du besöker Afrika

En viktig malaria behandling har misslyckats för första gången hos patienter som behandlas i STORBRITANNIEN, läkarna säger.

Läkemedlet kombination var inte att bota fyra patienter, som alla hade besökt Afrika, i ett tidigt tecken parasiten utvecklas motstånd.

Ett team vid London School of Hygiene and Tropical Medicine sa att det var för tidigt att få panik.

Men det varnas för saker och ting kan plötsligt bli värre och krävde en akut bedömning av läkemedelsresistens nivåer i Afrika.

Malaria parasiter sprids genom bett från smittade myggor.

Det är en stor killer av under-fives med ett barn som dör av sjukdomen varje två minuter.

Mellan 1 500 och 2 000 personer behandlas för malaria i STORBRITANNIEN varje år – alltid efter resor till utlandet.

De flesta behandlas med en kombination läkemedel: artemether-lumefantrin.

Men kliniska rapporter, som nu beskrivs i tidskriften Antimikrobiella Medel och Kemoterapi visade att behandlingen misslyckats i fyra patienter mellan oktober 2015 och februari 2016.

Alla som initialt svarat på behandling och skickades hem, men var återtas cirka en månad senare när infektionen återhämtade sig.

Prover av parasiten som orsakar malaria analyserades på Malaria referenslaboratorium vid London School of Hygiene and Tropical Medicine.

Dr Colin Sutherland berättade för BBC News hemsida: ”Det är anmärkningsvärt att det har varit fyra uppenbara brister i behandling, det är inte varit någon annan som publiceras konto [i STORBRITANNIEN].”

Alla patienter så småningom behandlas med andra terapier.

Men en detaljerad analys av parasiter föreslog att de skulle utveckla metoder för att motstå effekterna av den främre linjens läkemedel.

‘Kliniskt utmanande’

Dr Sutherland tillade: ”Det känns som om något håller på att förändras, men vi är ännu inte i en kris.

”Det är ett tidigt tecken och vi måste ta det på allvar som det kan vara snöbollseffekt till något större påverkan.”

Två av fallen var i samband med resor till Uganda, ett med Angola och en med Liberia – vilket tyder på resistenta mot malaria skulle kunna växa fram över stora regioner på kontinenten.

Dr Sutherland tillade: ”Det har varit anekdotiska bevis i Afrika av behandlingssvikt på en skala som är kliniskt utmanande.

”Vi måste gå in och titta noga på läkemedlets effektivitet.”

Malaria parasiter verkade alla utvecklas olika mekanismer snarare än att det är en ny typ av resistent malaria parasiten sprider sig över kontinenten.

Den typ av resistens är också tydligt skiljer sig från den form som utvecklas i Sydöstra Asien som har varit orsakar stor internationell oro.

Dr Sutherland säger läkarna i STORBRITANNIEN måste vara medveten om de läkemedel som kanske inte fungerar, och hävdade nuvarande riktlinjerna för behandling kan behöva ses över.

Prof David Lalloo, Dekanus för Klinisk Vetenskap och Internationell Folkhälsa på Liverpool School of Tropical Medicine, sade att det behövs mer studier.

”Detta är en intressant och väl genomförd studie och om igen betonar den otroliga förmågan av malariaparasiten för att snabbt utvecklas till att bli resistenta mot malaria behandling”, sade han.

”Det är för tidigt att fullt ut bedöma betydelsen av dessa fynd men uppsats belyser behovet av att hela tiden vara vaksamma när det gäller att behandla patienter med malaria och större studier behövs verkligen för att undersöka denna fråga ytterligare.”

Prof Dame Sally Davies, chief medical officer för England, säger: ”Det är en skarp varning för den framtida globala medicin.

”Vi är i akut behov av nya läkemedel för att hålla jämna steg med motstånd, i låg-och medelinkomstländer i synnerhet konsekvenserna för ineffektiva läkemedel är en katastrof.”

Följ James på Twitter.

Läs mer

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

It is main inner container footer text
%d bloggare gillar detta: